Herttoniemi - Hertonäs Rotaryklubi 50 vuotta - Klubijuhla Herttoniemen hengessä

Puut loistivat syksyn väreissä. Aurinko leikki veden pinnassa ja kimalteli sisään Kulosaaren Casinon juhlasalin suurista ikkunoista. Oli lauantai lokakuun 16. päivä 2010. Me Herttoniemen Rotaryklubin rotarysiskot ja -veljet kokoonnuimme puolisoidemme kera. Oli juhlan aika. Olimme historiallisissa tiloissa. Tasan 50 vuotta sitten samassa tilassa lausuttiin juhlallisesti Rotaryklubimme syntysanat.

Meidät juhlavieraat toivotti tervetulleeksi klubimme presidentti Markku Paavola puolisonsa kanssa. Markun historiakatsauksen jälkeen kohotimme juhlan kunniaksi 50-vuotiaalle klubillemme lasin kuohuviiniä.  Markun jälkeen tervehdyksensä toivat Itä-Helsingin, Vuosaaren ja Kallion Rotaryklubien presidentit.  Sen jälkeen lauloimme Klubin veljeslaulun.

Alkuruokabuffetin ja pääruoan tarjoilun jälkeen meitä viihdyttivät Itä-Helsingin Musiikkiopiston taitavat juniorisoittajat. Soitannon jälkeen Piirikuvernööri Hannu Ervamaa piti juhlapuheen, jossa hän korosti rotaryaatteen ajattomuutta ja rehtiyttä.

Mainiona, vitsikkäänä seremoniamestarina toimi rotaryveli Erkki Ilus. Hän julkisti myös klubimme historiikin. Erkin esitelmän jälkeen huomioitiin ansioituneita klubimme jäseniä.  Seuraavana oli vuorossa Marokon kauhun klubiveljemme Pauli Porasen show.  Ja lopuksi pistimme kaikki tanssiksi.

Vaikka oli juhlan aika, ilta ei ollut pönäkän tärkeä. Kuten veljeslaulussa sanotaan: Pois kaikotkohon tärkeys… ja hymyilyyn kun juontuu suu, niin harmit, huolet unhoittuu, saa kerkeäks´se kielen. Näin todella kävi puheensorinasta ja naurusta päätellen. Ilta oli erinomaisen onnistunut ja jokainen lähti kotitielleen hyvillä mielin. Rotaryaate elää ja voi hyvin. Menneet 50 vuotta eivät ole hymyä hyydyttäneet.

”Aatteen soihtua seuraten omintaan etsiä… siinä on ihmisen tie.”